Valg af rollator til små mennesker | 5 gode råd

Der er mange ting, man skal overveje, når man skal vælge en rollator til små mennesker – altså personer lavere end 160 cm.. Her er et par gode råd, du kan overveje:

  1. Størrelse: Når du skal vælge en rollator til små mennesker, så er det ekstra vigtigt, at den passer præcist til personens størrelse. En for stor rollator kan være svær at manøvrere, mens en for lille rollator omvendt kan være ubehagelig at sidde i, hvis sædet er for smalt.
  2. Vægt: En rollator med en let ramme i eksempelvis – aluminium eller kulfiber – vil være nemmere at bære omkring og manøvrere. Generelt anbefales det at undgå rollatorer med stålstel, da de er uforholdsmæssige tunge i forhold til de lettere med stel i aluminium eller kulfiber. Vægten har meget at sige, hvis man skal transportere rollatoren i en bil.
  3. Højdejustering: Det er vigtigt, at håndtagene på rollatoren kan justeres i højden, så personen kan have en god og ergonomisk kropsholdning, når de bruger den. Husk at vi anbefaler, at håndtagshøjde svarer til håndledets placering, når brugeren står oprejst med armene ned langs siden. Klik her for at læse mere om korrekt justering af håndtagshøjden på rollatorer .
  4. Opbevaringstaske: Det kan være nyttigt at vælge en rollator med tilhørende taske, så brugeren kan have mobiltelefon, nøgler og andre ting med sig, når de er ude at gå. Mange rollatorer leveres som standard med en god taske, som monteres under sædet.
  5. Pris: Det er også vigtigt at overveje prisen på rollatoren. Det kan være en god idé at sammenligne priser og læse anmeldelser fra andre kunder, før du træffer en beslutning. Priser på rollatorer varierer meget. Generelt kan man sige, at pris og kvalitet hænger snævert sammen, også i denne kategori. Man skal være forberedt på at betale lidt ekstra for en rollator, som egner sig til små personer, da de billigste rollatorer på markedet ikke findes i størrelser, som egner sig til personer under 160 cm.

Ovenfor kan du se et par udvalgte rollatorer, som alle kan leveres i en størrelse som passer til personer under 160 cm – Klik på det enkelte foto for at læse mere om den viste model.

Webshoppen Senior24.dk har et meget bredt udvalg i både standard og special rollatorer, her kan du finde et godt udvalg af rollatorer til små personer til priser fra kr. 2.195,-.