Valg af rollator til ekstra høje mennesker | 5 tips

Hvis du søger en rollator til ekstra høje mennesker, så skal du kigge efter en rollator med en høj ramme og længere håndtag, som gør det muligt at justere håndtagene op i en højde, så brugeren kan gå med rollatoren med opret kropsholdning.

Herudover er der en række ting, som man bør overveje, når man skal vælge en rollator til meget høje personer, eksempelvis:

  1. Størrelse: Helt grundlæggende er det vigtigt, at vælge en rollator, der passer til personens størrelse. En for lille- eller lav rollator betyder, at brugeren kommer til at gå foroverbøjet med en ergonomisk dårlig kropsholdning. Det er også vigtigt at rollatoren er tilstrækkelig bred, så sædet er behageligt at sidde i. Omvendt skal man også være opmærksom på ikke at vælge en alt for stor rollator, som kan være svær at håndtere, hvis brugeren ikke har så mange kræfter.
  2. Højdejustering: For ekstra høje personer er det vigtigste nok, at vælge en rollator, hvor håndtagene kan justeres tilstrækkeligt højt op. Som altid er grundreglen, at håndtagene bør være indstillet i en højde, som svarer til håndledets placering over gulvet, når brugeren står oprejst med armene ned langs siden. Det betyder nemlig, at brugeren kan gå med den korrekte oprejste kropsholdning og ikke i en foroverbøjet holdning. Klik her for at læse mere om korrekt indstilling af håndtagshøjden på rollatoren.
  3. Vægt: En rollator med en let ramme vil være nemmere at køre omkring med og transportere i bilen. Vær opmærksom på at vælge en letvægts rollator med stel i aluminium eller kulfiber og søg at undgå de helt billige rollatorer, som er fremstillet af stål og derved er meget tungere.
  4. Bremser: Især for store personer, som typisk også vejer mere end mindre personer er det vigtigt at vælge en rollator med robuste og sikre bremser, som kan holde rollatoren fast i parkeringsposition, når brugeren sidder på sædet og hviler benene.
  5. Pris: Det er også vigtigt at overveje prisen på rollatoren. Gode rollatorer koster en del men er som regel investeringen værd, da kvaliteten og ergonomien er meget bedre end på de billige udgaver. Udvalget af rollatorer til meget høje personer er ikke så stort, så det er en god idé at sammenligne priser og læse anmeldelser fra andre kunder, før du træffer en beslutning. Klik her for at se et udvalg af rollatorer til store personer på webshoppen Senior24.dk.

Ovenfor kan du se et par eksempler på rollatorer, som er specielt velegnede til meget høje personer, klik på de enkelte billeder for at læse mere om modellerne og se priserne.