Udendørs rollator – Hvad kan de egentlig ?

Dietz Taima XC Off-road rollator

Off-road rollator Taima XC fra Senior24.dk

Udendørs rollatorer er rollatorer som er specielt egnede til brug udendørs.

Udendørs rollatorer kan groft set opdeles i to kategorier:

1. Rollatorer som er egnede til udendørs brug
2. Deciderede udendørs/off-road rollatorer

Rollatorer i førstnævnte kategori går også under benævnelsen ‘All-round‘ rollatorer og er rollatorer, som er lige velegnede til indendørs og udendørs brug. Og netop dette betyder, at der mange gange er tale om en kompromisløsning, idet rollatoren skal være robust, men samtidig ikke må fylde for meget, og hjulene må ikke være for store. I denne artikel vil vi fokusere på sidstnævnte kategori, altså de deciderede udendørs- eller off-road rollatorer, som de også kaldes.

Hvis du er ude efter en rollator, som er reelt velegnet til udendørs brug, så skal du kigge efter de såkaldte udendørs- eller off-road rollatorer. På denne type rollatorer er der lagt vægt på, at de skal være meget stabile, robuste, have store affjedrende hjul og være behagelige at sidde på, når man trænger til et hvil.

Rollatoren vist ovenfor er et eksempel på en off-road rollator, det er Taima XC fra tyske Dietz. En anden producent, der skal nævnes er svenske Trionic AB, som laver markedets bedste off-road rollatorer, de har to grundmodeller; nemlig Veloped og Walker, som du kan se her:

Trionic Veloped Sport Off-road rollator

Trionic Veloped Sport fra Senior24.dk

Trionic Walker 14" Off-road rollator

Trionic Walker 14″ fra Senior24.dk

 

 

 

 

 

 

 

De to modeller fra Trionic fås i et hav af varianter, størrelses- og udstyrsmæssigt, hvilket du kan orientere dig nærmere om, på vores webshop Senior24.dk, hvor du også finder det største udvalg i andre typer af rollatorer.

Nye muligheder med en off-road rollator

 

Når du kigger efter en Udendørs/Off-road rollator, så skal du være opmærksom på følgende:

Robust letvægtsstel
Det er vigtigt, at rollatoren har et stort stel, som giver den fornødne stabilitet og tryghed, når tærrænet er ujævnt. Et stort stel har også plads til et ordentligt sæde, hvor du kan sidde trygt og bekvemt, når det er tid til en pause i strabadserne.

Luftgummihjul
Det er altafgørende, at rollatoren er udstyret med store luftgummihjul. Små massive plastichjul duer bare ikke, når du er ude på grus- og skovveje. De store luftgummihjul giver en god affjedring og absorberer rystelser og ujævnheder, som ellers ville forplante sig direkte i dine hænder og underarme, hvis du kørte med små massive hjul, som du kender det fra All-round rollatorerne.

Store hjul har også den fordel, at de nemmere kører hen over grene, sten og andre ujævnheder. Nogle af de bedste off-road rollatorer kommer fra svenske Trionic, som har valgt at forsyne deres Veloped model med smarte klatre-hjuls konstruktioner, som gør det til en leg at passere ujævnheder.

Trionic Veloped med klatre-hjul

 

Dietz Tamia XC fodpedalTyske Dietz har valgt at udstyre deres model Taima XC med en lille elegant fodpedal, som man bruger til nemt lige at tippe rollatoren en smule, så de løfter forhjulene tilstrækkeligt til at passere selv relativt store forhindringer.

 

 

Nem transport
Da der er tale om relativt store rollatorer, så fylder de også en del, når de foldes sammen. Derfor skal du være opmærksom på, om de skal passe i et lille bagagerum i bilen eller andet. I de fleste tilfælde kan hjulene afmonteres, hvilket reducerer pladsbehovet en smule.

Vægten har naturligvis også en del at sige, men også på dette punkt, så adskiller de bedste udendørs rollatorer sig ved at være relativt lette til trods for det robuste ydre, det skyldes, at der er konstruktionen er brugt moderne letvægtsmaterialer som aluminiumrammer og slagfast plast, hvilket giver en stor vægtbesparelse i forhold til de ældre tunge konstruktioner i stål.

Trionic Walker Off-road rollator

Vi håber, at du med denne introduktion til udendørs og off-road rollatorer er blevet opmærksom på, hvilket forhold du skal tage med i overvejelse, hvis du har brug for at kunne færdes trygt og sikkert i naturen.

Du er altid velkommen til at kontakte os på Senior24.dk for en nærmere snak omkring muligheder, priser og leveringstid.

SENIOR-24-logo