Medbring rollator i fly

Hvad skal man være opmærksom på, hvis man vil medbringe rollator i fly ?

Hvis du ønsker at tage din rollator med dig på et fly, er der nogle vigtige ting, du bør være opmærksom på for at sikre en glat og behagelig rejse:

  1. Kontakt flyselskabet: Før du booker din billet, bør du kontakte flyselskabet og informere dem om, at du vil medbringe en rollator. De kan give dig oplysninger om deres specifikke regler og politikker for at transportere mobilitetsenheder som rollatorer og hvorvidt du kan medbringe den i kabinen, eller den skal checkes ind.
  2. Check flyselskabets regler: Hvert flyselskab har sine egne regler for at transportere mobilitetsenheder. Sørg for at forstå deres retningslinjer for størrelse, vægt og andre krav til rollatoren. Nogle selskaber kan kræve forudgående varsel eller dokumentation.
  3. Sammenfoldning: Rollatoren bør også kunne foldes sammen let, hvis det er nødvendigt for opbevaring i kabinen.
  4. Check-in og boarding: Ankom til lufthavnen i god tid for at kunne håndtere alle formaliteter og gøre personalet opmærksom på, at du har en rollator med dig. Personalet vil guide dig gennem check-in og sikre, at rollatoren håndteres korrekt.
  5. Mærk rollatoren: Sørg for at mærke din rollator tydeligt med dit navn, adresse og kontaktinformation. Dette vil hjælpe med at identificere den, hvis den skulle blive adskilt fra dig under rejsen.
  6. Forsikring: Overvej at få en rejseforsikring, der dækker din rollator i tilfælde af beskadigelse eller tab under rejsen.
  7. Tillad ekstra tid: Når du rejser med en rollator, kan det tage længere tid at gå gennem lufthavnen, og der kan være ventetid på boarding og afstigning. Sørg for at tillade dig selv ekstra tid til at håndtere disse ekstra hensyn.

Vær også opmærksom på, at lufthavne og flyselskaber er opmærksomme på at imødekomme rejsende med mobilitetsproblemer, så de vil normalt gøre deres bedste for at hjælpe dig med en smidig rejseoplevelse. Men det er altid en god idé at være forberedt og have kendskab til reglerne på forhånd.

Hvis det ikke er muligt at medbringe rollatoren i kabinen og den skal checkes ind, så er det vigtigt, at sørge for, at rollatoren er tilstrækkeligt godt beskyttet til at tåle transporten. På Senior24.dk har vi transporttasker til de fleste af vores rollatorer, men disse tasker er bløde tasker, som kun egner sig til som bæretaske til rollatoren og ikke til at beskytte den under transport. Vi anbefaler, at rollatorer emballeres i en kraftig karton eller endnu bedre i en såkaldt Airshell, som er en hard-case, der kan lejes i de fleste lufthavne. Du kan læse mere om Airshell ved at klikke her.